Θεραπεία
αντιγήρανσης

Με

Βοτουλινική τοξίνη

1

Έγκυρη Εξέταση

2

Εξατομίκευση

3

Σωστή Στόχευση

4

Πολυετής Εμπειρία

Οι ενέσιμες θεραπείες καταπολέμησης ρυτίδων χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία όλων των περιοχών του προσώπου, καθώς μπορούν να καταπολεμήσουν τόσο τις λεπτές γραμμές όσο και τις βαθιές ρυτίδες. 

Οι ενέσιμες θεραπείες έχουν χρησιμοποιηθεί ως αισθητικές θεραπείες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, φέρνοντας επανάσταση στη βιομηχανία ομορφιάς λόγω των αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων τους σε συνδυασμό με πολύ λίγους κινδύνους και την ελάχιστη αποθεραπεία.

Η βοτουλινική τοξίνη έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως και είναι η πιο δημοφιλής μη επεμβατική θεραπεία στον κόσμο.

Τι είναι η Βοτουλινική Τοξίνη;

Η βοτουλινική τοξίνη είναι μια τεχνητώς παραγόμενη εξαγνισμένη πρωτεΐνη που αποτρέπει τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες όταν εγχέεται στο δέρμα.

Μειώνει την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων που έχουν ήδη σχηματιστεί, χαλαρώνοντας τους μυς, αποκαθιστώντας μια πιο νεανική εμφάνιση. Η διάρκεια αποτελέσματος κυμαίνεται από 4 έως και 6 μήνες.

Η Dr. Κούνα έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εφαρμογές την τελευταία δεκαετία, με ασφάλεια και πάντα φυσικό & ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε άνδρες και γυναίκες.

Είναι μια πλήρως μη επεμβατική θεραπεία, με γρήγορη δράση και εγγυημένο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες ακολουθώντας κάποιες απλές οδηγίες τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή. 

Η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης μπορεί να προσφέρει και άλλα οφέλη στο πρόσωπο αλλά και το σώμα, όπως την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας σε μέτωπο, παλάμες, μασχάλες & πέλματα. 

Ακόμη, είτε μόνη της, είτε συνδυαστικά με μεσοθεραπεία μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λιπαρότητα στο πρόσωπο. 

Θεραπεία

Αφότου κλείσετε ραντεβού με την ιατρό, γίνεται δερματολογικός έλεγχος και συζήτηση για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατόπιν γίνεται λήψη ιατρικού ιστορικού και προχωράμε στην εφαρμογή.

Σηµεία Εφαρµογής

Μέτωπο

Οι ρυτίδες μετώπου (κούτελο) είναι οι οριζόντιες που φαίνονται όταν ανασηκώνετε τα φρύδια σας

Μεσόφρυο

Οι κάθετες ρυτίδες που εμφανίζονται όταν συνοφρυώνεστε

Πόδι της χήνας

Οι ακτινωτές πτυχώσεις που εμφανίζονται γύρω από το μάτι, συνήθως όταν χαμογελάτε

Επιπλέον

Εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε σημεία στο κάτω μισό του προσώπου καθώς και συνδυαστικά με fillers υαλουρονικού οξέος, ιδανικά σε ηλικίες κάτω των 45, σε άτομα που θέλουν να αποφύγουν χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις. Ενδεικτικά μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες “καπνιστού” (πάνω από τα χείλη), οι ρυτίδες λαιμού και κάποιες περιπτώσεις στο οβάλ του προσώπου.

Πριν + Μετά τη θεραπεία

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες της ιατρού και να μη διστάζετε ποτέ να επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας ή να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει.

Πριν

Αποφύγετε τη χρήση ασπιρίνης και οποιουδήποτε άλλου μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (όπως Ibuprofen, Algofren, Algon), την τοπική χρήση serum με σαλικυλικό οξύ και αποτρίχωση με οποιονδήποτε τρόπο στην περιοχή εφαρμογής.

Μην καταναλώσετε αλκοολούχα ποτά & καυτερά φαγητά 24 ώρες πριν τη θεραπεία.

Εφαρμογή

Για να μειώσετε την τυχαία εξάπλωση των ενέσιμων σε γειτονικές μυϊκές ομάδες, σας συνιστούμε να αποφύγετε να ξαπλώσετε για 4 ώρες μετά τη θεραπεία και να αποφεύγετε τις ακόλουθες δραστηριότητες για περίπου 24 ώρες: Τρίψιμο ή μασάζ στην περιοχή, έντονη άσκηση, οποιεσδήποτε θεραπείες ομορφιάς προσώπου (skincare). 

Μερικοί ασθενείς παρουσιάζουν ελαφρύ πονοκέφαλο μετά τις ενέσεις τους, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί με παρακεταμόλη εάν απαιτείται. Μετά από αυτήν την περίοδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανονική σας ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

Μετά

Το αποτέλεσμα αρχίζει να εμφανίζεται τις πρώτες 2 με 10 ημέρες. Ωστόσο, ο στόχος της θεραπείας δεν είναι να σταματήσει κάθε έκφραση, αλλά να μειωθεί η ένταση της μυϊκής δραστηριότητας που προκαλεί τις ρυτίδες στις περιοχές που αντιμετωπίζονται. 

Τι πρέπει να κάνετε εάν η θεραπεία δεν φαίνεται να λειτουργεί; Στο επαναληπτικό ραντεβού που πραγματοποιείται στις 15 με 20 ημέρες, χωρίς επιπλέον χρέωση, γίνονται διορθώσεις όπου χρειάζονται και η ιατρός εξετάζει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Συχνές Ερωτήσεις

Faq

Τι προκαλεί τις ρυτίδες; 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι, περιβαλλοντικοί και γενετικοί, που προκαλούν και επιδεινώνουν τα σημάδια των γραμμών και των ρυτίδων στο πρόσωπο, το στήθος και τα χέρια. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται και τα σημάδια γήρανσης επιταχύνονται. Εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να είναι η ηλιακή ακτινοβολία, ανθυγιεινή διατροφή και κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και αφυδάτωση του δέρματος.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη; 

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν. Αν και οι θεραπείες δεν θεωρείται επικίνδυνες, η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης αποφεύγεται. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ασθένειες, που περιλαμβάνουν νευρική βλάβη ή μυϊκή αδυναμία, δεν συνιστάται η θεραπεία. Επίσης, εάν έχετε αλλεργική αντίδραση στην ανθρώπινη αλβουμίνη δεν πρέπει να κάνετε θεραπεία με τα συνήθη σκευάσματα. Επικοινωνήστε μαζί μας να βρούμε μια εξατομικευμένη λύση.

Πως θα αποφύγω το “παγωμένο” πρόσωπο;

Η θεραπεία μειώνει την κίνηση των μυών και δεν την αποτρέπει. Η παγωμένη εμφάνιση που αναγνωρίζουν οι άνθρωποι οφείλεται στο ότι συνήθως χρησιμοποιείται υπερβολικά μεγάλη ποσότητα βοτουλινικής τοξίνης σε κάθε θεραπεία. Η Dr. Κούνα κάνει πάντα προσεκτική εκτίμηση του προβλήματος και για να αποφευχθεί το παγωμένο πρόσωπο, είναι προτιμότερο να γίνουν διορθώσεις, εάν χρειάζονται, στο επαναληπτικό ραντεβού, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Μπορούν να υπάρξουν παρενέργειες;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες – πράγματι είναι μία από τις ασφαλής διαθέσιμες θεραπείες. Να είστε όμως προσεκτικοί και να απευθύνεστε μόνο σε εξειδικευμένο ιατρό. 

Μερικοί ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν κάποια ευαισθησία, ήπια ερυθρότητα, πρήξιμο ή μώλωπες μετά τη θεραπεία, αλλά αυτές είναι μόνο βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις που διαρκούν μερικές ημέρες.